Treceți la conținutul principal

Universitatea „Petru Maior”
Facultatea de Ştiinţe Economice Juridice şi Administrative
Cercul Juridic „Ius Iuventutis”

Vă invită să participaţi la:

CONCURSUL DE PLEDOARII
FIAT JUSTITIA

pe tema DREPTURILOR OMULUI
Editia a VII-a
11-12 decembrie 2010


Înscrierile se fac atât la Comitetul de Organizare cât şi pe adresa de e-mail a cercului iusiuventutis2008@yahoo.com. Echipele vor fi formate din 2 sau 3 persoane, studenţi ai Universităţii “Petru Maior”, sau ai altor Universităţi din ţară sau din străinătate, din orice an de studiu indiferent de forma de învăţământ (zi/învăţământ deschis la distanţă). Dintre membrii echipei două persoane vor fi pledanţi, iar una consilier (opţional). Cazul care va fi dezbătut în cadrul concursului va fi publicat în data de 01.11.2010 pe blogul iusiuventutis.blogspot.com. Cu scopul de a-i ajuta pe participanţi la clarificarea cazului, aceştia vor avea posibilitatea de a adresa trei întrebări până în data de 07.11.2010 trimise pe adresa de e-mail mai sus menţionată, răspunsurile primindu-se în data de 09.11.2010. În perioada 01.11.2010 – 29.11.2010 participanţii vor elabora un memoriu sub îndrumarea unui coordonator având obligaţia de a-l trimite pe e-mail şi de a-l preda în patru exemplare Comitetului de Organizare până în data de 30.11.2010. Echipele adverse vor fi stabilite prin tragere la sorţi, totodată echipele primind memoriile adversarilor în data de 03.12.2010. În data de 11.12.2010, la sediul Facultăţii de Ştiinţe Economice, Juridice şi Administrative, va avea loc faza preliminară a pledoariilor, în care fiecare echipă va pleda împotrivă a două echipe, iar în urma punctajelor acordate de juriu se vor alege echipele care vor intra în finală. Marea finală va avea loc în data de 12.12.2010 în Aula Facultăţii de Ştiinţe Economice, Juridice şi Administrative.

Important : Comitetul de Organizarea a stabilit o taxa de înscriere în valoare de 60 RON pentru fiecare echipă, urmând ca organizatorii să asigure cazare pentru participanţii de la alte Universităţi şi masa pentru întreaga desfăşurare a concursului.

Regulamentul concursului:

https://sites.google.com/site/iusiuventutis/regulament2010.pdf?attredirects=0&d=1

Comentarii

  1. multa bafta organizatorilor si participantilor!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. cred ca va fi o experienta interesanta!

    RăspundețiȘtergere
  3. In Romania,a-ti apara drepturile a devenit o rusine!!Datorita coruptiei,chiar daca nu esti vinovat,doar pentru simpul fapt ca ai fost "tarat"prin instante,esti vazut ca un infractor.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Note de şedinţă, prescurtări scrise şi concluzii scrise

O problemă procedurală destul de importantă, dar de multe ori tratată superficial sau chiar ignorată este reprezentată de „concluziile scrise.” Atât în materie civilă cât şi penală, dezbaterea cauzei implică uneori şi formularea şi depunerea unor concluzii scrise. Dreptul procesual civil cunoaşte însă o sintagmă specifică în această materie, şi anume „prescurtările scrise”. În cadrul procedurii penale există de asemenea „note privind desfăşurarea şedinţei de judecată”; acestea neavând legătură cu concluziile amintite anterior. Un punct de plecare al analizei deosebirilor semnificative şi substanţiale între sintagmele care fac obiectul acestui articol îl constituie articolul 146 C. proc. civ., articol potrivit căruia: Părţile vor putea fi îndatorate, după închiderea dezbaterilor, sa depună concluzii scrise sau prescurtări scrise, semnate de ele, a susţinerilor lor verbale. Părţile vor putea depune concluzii sau prescurtările chiar fără sa fie obligate. Ele vor fi înregistrate. şi articol…

Argumentarea lui Dahij în cauza Zelxa şi Asociaţia Spirituală a Cavalerilor Vechiului Agathirs vs. Agatis

Documentul poate fi descărcat de aici în format pdf
DESCRIEREA GENERALĂ A STATULUI AGATIS1. Statul Agatis a devenit un stat independent în anul 1975 sub denumirea de „Republica Federală Agatis”, situată pe un teritoriu asupra căruia de-a lungul istoriei şi-au exercitat suveranitatea diferite entităţi ale dreptului internaţional public. Astfel, în perioada medievală, populaţia situată pe teritoriului actualului stat Agatis, era organizată în cadrul cunoscutei Împărăţii a Agathirsului, aceasta fiind perioada de înflorire a statului. Cu toate acestea, în secolele XV-XVII, Împărăţia este supusă unui val masiv de migraţii ale unor popoare nomade venite dinspre estul continentului. În cele din urmă, slăbită economic şi militar, Împărăţia Agathirsului devine un stat cu o poziţie politică precară, nesustenabil etatic, într-o regiune supusă unor variate ameninţări. În acest context, fără a fi foarte clar firul istoric al evenimentelor, este cunoscut cert doar că în anul 1669 Regatul Anarcsis, u…

RAMANAUSKAS ÎMPOTRIVA LITUANIEI, CEREREA NR. 74420/01, HOT. DIN 05.02.2008 - AGENT PROVOCATOR - PROCES ECHITABIL

Domnul Kestas Ramanauskas cetăţean Letonia, născut in 1966 in Kaišiadorys.


ÎN FAPT

Kestas a fost abordat de AZ în vederea achitării lui VS contra sumei de 3000 dolari americani.
Prima dată Kestas a refuzat însă după ce AZ a reiterat oferta de câteva ori, Kestas a acceptat.
Guvernul a susţinut că VS şi AZ au negociat mita cu Domnul Kestas din proprie iniţiativă şi înainte de a anunţa autorităţile.
AZ era ofiţer în cadrul Ministerului de Interne într-o unitate specializată pe anticorupţie (STT) a procedat la informarea superiorilor săi în legătură cu faptul ca Domnul Kestas a acceptat mita.
La 26 Ianuarie 1999 STT a introdus o cerere în faţa adjunctului procurorului general în vederea aprobării unui model de conduită penală simulate. Cererea a fost aprobata la 26 Ianuarie 1999 şi justificată în baza informaţiilor operaţionale adunate de STT. Documentul a fost semnat de adjunctul procurorului general la 27 Ianuarie 1999, aceasta constituind forma finală a documentului.
La data de 11 Februarie 1…