Treceți la conținutul principal
Faza naţională a concursului de pledoarii "Philip C. Jessup International Law Moot Court Competition, 52nd Edition", 26. 02. 2011, Universitatea "Petru Maior"

Comentarii

 1. Preambul insuficient: (s ar putea invoca şi vreao 300 de zeităţi)
  Eram într-o sală de judecata în urmă cu vreo 3 ani, în care judecătoarea habar nu avea despre ce este vorba în cauză, dorindu-şi un singur lucru: să demonstreze că a venit şi timpul ei! Interesantă privelişte, pe care, din lipsă de timp acordat acestei chestiuni, nu voi intra în detalii!
  Extrapolând, deseori ne găsim în prezenţa unei situaţii asemănătoare în fiecare cotlon social din România. Există un singur reproş: de ce se pretinde ţară europeană? În rest, lucrurile pot fi acceptate!


  Despre concursul din 26 februarie 2011:

  Foarte interesant, la acest concurs desfăşurat la Târgu Mureş au participat 3 echipe de studenţi, foarte bine motivaţi şi „mobilaţi”, cu o menţiune: judecătorii care au făcut departajarea au avut multe frustări tipice pentru România şi mai ales făceau parte din acea categorie, sau categorii, pe care ilustrul profesor Florin Constantiniu le aminteşte în interviul său din Formula AS din 8-14 ianuarie 2011, referindu-se astfel: „Ne îndreptăm spre o sărăcie culturală, care va transforma România într-un deşert cultural”. Ştiţi ce îşi doreşte ilustrul profesor acum: „Ce-mi doresc în 2011? Să scap cât mai curând din această lume de hoţie, ticăloşie şi nevolnicie, care este România de astăzi. Întrucât sunt prea bătrân pentru a mai emigra, cum nu există la noi clinici de eutanasiere voluntară, cum procurarea Furadanului salvator e oprită prin lege , nu-mi rămâne decât să-l rog pe Dumnezeu să mă ia la El rapid şi uşor”.

  Ce părere aveţi stimaţi cititori? Dacă sunteţi ai României, aceasta este ţara pe care o doriţi sau meritaţi?

  Ştiţi care este una dintre marile sărăcii ale ţării voastre: nu faptul că nu există copii sau persoane inteligente şi culte, pentru că există! Ci faptul că într-un fel sau altul, cei cu funcţii oarecum de decizie, fie nu au suficient curaj (ceea ce înseamnă sacrificiu), fie nu au coloană vertebrală.

  A fi naiv, nu este o calitate, dar a fi ipocrit şi făţarnic este cu siguranţă criticabil în raport cu circumstanţele şi cu pretenţiile proprii.

  În final, mărturisind că am fost doar un spectator la un exerciţiu al tuturor studenţilor participanţi extrordinari la acest concurs, fără a avea cetăţenia europeană, sper să primiţi acest comentariu pe blogul dvs. cu menţiunea că apreciez îndeosebi studenţii Timişoarei şi ai Târgu Mureşului, în condiţiile în care studiez la Cluj şi sunt venit din zona orientului mijlociu de 7 ani. În viitor, aş putea şi eu să vă aduc adevăraţi specialişti în drept internaţional, vreo doi, de la universităţi de prestigiu...dintr-o zonă oarecum de conflict.

  Felicitări încă o dată studenţilor! şi ruşine în principal celor din juriu că nu au avut decenţa de a discuta măcar cauza aflată în dispută! şi ruşine mai ales celor care ocupă funcţii de judecător într-o ţară, sau chiar şi de funcţionar public! Au făcut demonstraţia propriei capacităţi! Sper ca cineva să fi filmat concursul şi într-o bună zi să-l dea publicităţii pentru a nu mai exista îndoieli!


  Succes!

  RăspundețiȘtergere
 2. Sunt total de acord cu dumneavoastra! Va multumim pentru opinia sincera si gandurile frumoase! Din fericire, dupa cum s-a si mentionat de un ilustru judecator prezent la concurs: putem incerca si la anul...Faptul de a mai putea incerca la anul nu ma incalzeste cu nimic. Dimpotriva, ma revolta superficialitatea unei asemenea remarci, stiind cata munca a fost in spatele echipelor si stiind ca din pacate, erau altii mai buni...

  RăspundețiȘtergere
 3. Buna ziua
  Numele meu este Iacob Constantin si va scriu pentru a va propune sa facem un schimb de linkuri - 3 way link exchange - in sensul ca eu voi pune linkul dumneavoastra pe http://iasimylove.blogspot.com/ iar dumneavoastra imi adaugati un link catre http://iasi365.com cu titlul Anunturi Iasi (fara diacritice).
  Daca doriti sa facem schimbul doresc sa-mi spuneti titlul linkului dumneavoastra.
  O zi buna va doresc

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Note de şedinţă, prescurtări scrise şi concluzii scrise

O problemă procedurală destul de importantă, dar de multe ori tratată superficial sau chiar ignorată este reprezentată de „concluziile scrise.” Atât în materie civilă cât şi penală, dezbaterea cauzei implică uneori şi formularea şi depunerea unor concluzii scrise. Dreptul procesual civil cunoaşte însă o sintagmă specifică în această materie, şi anume „prescurtările scrise”. În cadrul procedurii penale există de asemenea „note privind desfăşurarea şedinţei de judecată”; acestea neavând legătură cu concluziile amintite anterior. Un punct de plecare al analizei deosebirilor semnificative şi substanţiale între sintagmele care fac obiectul acestui articol îl constituie articolul 146 C. proc. civ., articol potrivit căruia: Părţile vor putea fi îndatorate, după închiderea dezbaterilor, sa depună concluzii scrise sau prescurtări scrise, semnate de ele, a susţinerilor lor verbale. Părţile vor putea depune concluzii sau prescurtările chiar fără sa fie obligate. Ele vor fi înregistrate. şi articol…

Argumentarea lui Dahij în cauza Zelxa şi Asociaţia Spirituală a Cavalerilor Vechiului Agathirs vs. Agatis

Documentul poate fi descărcat de aici în format pdf
DESCRIEREA GENERALĂ A STATULUI AGATIS1. Statul Agatis a devenit un stat independent în anul 1975 sub denumirea de „Republica Federală Agatis”, situată pe un teritoriu asupra căruia de-a lungul istoriei şi-au exercitat suveranitatea diferite entităţi ale dreptului internaţional public. Astfel, în perioada medievală, populaţia situată pe teritoriului actualului stat Agatis, era organizată în cadrul cunoscutei Împărăţii a Agathirsului, aceasta fiind perioada de înflorire a statului. Cu toate acestea, în secolele XV-XVII, Împărăţia este supusă unui val masiv de migraţii ale unor popoare nomade venite dinspre estul continentului. În cele din urmă, slăbită economic şi militar, Împărăţia Agathirsului devine un stat cu o poziţie politică precară, nesustenabil etatic, într-o regiune supusă unor variate ameninţări. În acest context, fără a fi foarte clar firul istoric al evenimentelor, este cunoscut cert doar că în anul 1669 Regatul Anarcsis, u…

RAMANAUSKAS ÎMPOTRIVA LITUANIEI, CEREREA NR. 74420/01, HOT. DIN 05.02.2008 - AGENT PROVOCATOR - PROCES ECHITABIL

Domnul Kestas Ramanauskas cetăţean Letonia, născut in 1966 in Kaišiadorys.


ÎN FAPT

Kestas a fost abordat de AZ în vederea achitării lui VS contra sumei de 3000 dolari americani.
Prima dată Kestas a refuzat însă după ce AZ a reiterat oferta de câteva ori, Kestas a acceptat.
Guvernul a susţinut că VS şi AZ au negociat mita cu Domnul Kestas din proprie iniţiativă şi înainte de a anunţa autorităţile.
AZ era ofiţer în cadrul Ministerului de Interne într-o unitate specializată pe anticorupţie (STT) a procedat la informarea superiorilor săi în legătură cu faptul ca Domnul Kestas a acceptat mita.
La 26 Ianuarie 1999 STT a introdus o cerere în faţa adjunctului procurorului general în vederea aprobării unui model de conduită penală simulate. Cererea a fost aprobata la 26 Ianuarie 1999 şi justificată în baza informaţiilor operaţionale adunate de STT. Documentul a fost semnat de adjunctul procurorului general la 27 Ianuarie 1999, aceasta constituind forma finală a documentului.
La data de 11 Februarie 1…