Treceți la conținutul principal

Dragi studenți și profesori,

Vă aduc la cunoștință că la cea de-a IX-a ediție a concursului de pledoarii ”Fiat Justitia” s-au înscris echipe din următoarele universități: Universitatea “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia; Universitatea București; “Universitatea Creștina Dimitrie Cantemir București” din Cluj-Napoca; Universitatea “Ștefan cel Mare” din Suceava; Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu; Universitatea Liberă Internațională din Chișinău, Republica Moldova;  Universitatea de Vest din Timișoara; Universitatea de Stat din Pitești, Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași și Universitatea “Petru Maior” din Tîrgu-Mureș. Concurența este acerbă, deoarece în total participă 17 echipe din 10 centre universitare, prin urmare se va duce o luptă înverșunată pentru câștigarea marelui premiu.

Adresăm mulțumiri partenerilor noștri ARDAE și Editura Universitară, care oferă premiile, și totodată partenerilor media, juridice.ro și infolegal.ro, care ne-au ajutat la promovarea concursului. Vă punem la dispoziție link-urile la care pot fi accesate articolele publicate: http://www.juridice.ro/241725/concursul-national-de-pledoarii-de-drepturile-omului-fiat-justitia-targu-mures-21-aprilie-2013.html și http://www.infolegal.ro/concursul-de-pledoarii-fiat-justitia-28-februarie-21-aprilie/2013/01/30/.

Comitetul de Organizare vă mulțumește că ați răspuns invitației noastre de a participa la acest concurs de pledoarii și vă adresează succes în pregătirea dumnevoastră.

Cu respect, 
Luminița Gabura.

Comentarii

 1. frumos zis! S-au implinit si 12 ani de la infiintarea cercului!

  RăspundețiȘtergere
 2. Multa bafta si spor in organizarea concursului!!!

  Vio

  RăspundețiȘtergere
 3. ultima editie a fost foarte frumoasa, pentru ca au fost atatia studenti frumosi din toata tara incat oricine i-ar fi vAZUT ar fi ramas impresionat! De Raul ce parare aveti? Unii spun ca a ramas cu un cal magic....

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Note de şedinţă, prescurtări scrise şi concluzii scrise

O problemă procedurală destul de importantă, dar de multe ori tratată superficial sau chiar ignorată este reprezentată de „concluziile scrise.” Atât în materie civilă cât şi penală, dezbaterea cauzei implică uneori şi formularea şi depunerea unor concluzii scrise. Dreptul procesual civil cunoaşte însă o sintagmă specifică în această materie, şi anume „prescurtările scrise”. În cadrul procedurii penale există de asemenea „note privind desfăşurarea şedinţei de judecată”; acestea neavând legătură cu concluziile amintite anterior. Un punct de plecare al analizei deosebirilor semnificative şi substanţiale între sintagmele care fac obiectul acestui articol îl constituie articolul 146 C. proc. civ., articol potrivit căruia: Părţile vor putea fi îndatorate, după închiderea dezbaterilor, sa depună concluzii scrise sau prescurtări scrise, semnate de ele, a susţinerilor lor verbale. Părţile vor putea depune concluzii sau prescurtările chiar fără sa fie obligate. Ele vor fi înregistrate. şi articol…

Argumentarea lui Dahij în cauza Zelxa şi Asociaţia Spirituală a Cavalerilor Vechiului Agathirs vs. Agatis

Documentul poate fi descărcat de aici în format pdf
DESCRIEREA GENERALĂ A STATULUI AGATIS1. Statul Agatis a devenit un stat independent în anul 1975 sub denumirea de „Republica Federală Agatis”, situată pe un teritoriu asupra căruia de-a lungul istoriei şi-au exercitat suveranitatea diferite entităţi ale dreptului internaţional public. Astfel, în perioada medievală, populaţia situată pe teritoriului actualului stat Agatis, era organizată în cadrul cunoscutei Împărăţii a Agathirsului, aceasta fiind perioada de înflorire a statului. Cu toate acestea, în secolele XV-XVII, Împărăţia este supusă unui val masiv de migraţii ale unor popoare nomade venite dinspre estul continentului. În cele din urmă, slăbită economic şi militar, Împărăţia Agathirsului devine un stat cu o poziţie politică precară, nesustenabil etatic, într-o regiune supusă unor variate ameninţări. În acest context, fără a fi foarte clar firul istoric al evenimentelor, este cunoscut cert doar că în anul 1669 Regatul Anarcsis, u…

RAMANAUSKAS ÎMPOTRIVA LITUANIEI, CEREREA NR. 74420/01, HOT. DIN 05.02.2008 - AGENT PROVOCATOR - PROCES ECHITABIL

Domnul Kestas Ramanauskas cetăţean Letonia, născut in 1966 in Kaišiadorys.


ÎN FAPT

Kestas a fost abordat de AZ în vederea achitării lui VS contra sumei de 3000 dolari americani.
Prima dată Kestas a refuzat însă după ce AZ a reiterat oferta de câteva ori, Kestas a acceptat.
Guvernul a susţinut că VS şi AZ au negociat mita cu Domnul Kestas din proprie iniţiativă şi înainte de a anunţa autorităţile.
AZ era ofiţer în cadrul Ministerului de Interne într-o unitate specializată pe anticorupţie (STT) a procedat la informarea superiorilor săi în legătură cu faptul ca Domnul Kestas a acceptat mita.
La 26 Ianuarie 1999 STT a introdus o cerere în faţa adjunctului procurorului general în vederea aprobării unui model de conduită penală simulate. Cererea a fost aprobata la 26 Ianuarie 1999 şi justificată în baza informaţiilor operaţionale adunate de STT. Documentul a fost semnat de adjunctul procurorului general la 27 Ianuarie 1999, aceasta constituind forma finală a documentului.
La data de 11 Februarie 1…