5 noiembrie 2013

Anunț Fiat Justitia

Bună ziua,

Revin cu o modificare în ceea ce privește publicarea cauzei ”Fiat Justitia 2014”care va fi supusă spre analiză ediția aceasta. Din cauza unor evenimente neprevăzute și din motive obiective, publicarea cauzei se va amâna față de data prevăzută în program,  pâna luni, 11.11.2013. Ne cerem scuze pentru întârziere.

În schimb, pentru a afla mai multe despre acest concurs, am făcut o scurtă prezentare a acestuia:

”FIAT JUSTITIA” – ISTORIC

„Fiat Justitia” este un concurs de pledoarii destinat studenților pasionați de științele juridice. Concursul abordează și supune discuției probleme specifice drepturilor omului, având structura unui „moot court”, în fața Curții Europene a Drepturilor Omului. Scopul concursului este unul complex. Pe de o parte se urmărește promovarea principiilor și valorilor europene în ceea ce privește protecția juridică a drepturilor omului, oferind un cadru competitiv în care studenții pot să își consolideze cunoștințele în acest domeniu devenit imperativ în portofoliul oricărui jurist modern. Pe de altă parte, concursurile de gen „moot court” oferă șansa participanților de a dobândi și a își exersa calitățile oratorice într-un cadru oficial și antrenant. Totodată, un scop important al acestui concurs este de a facilita comunicarea între studenți, reușind adesea să funcționeze ca un liant pe care timpul a dovedit că îl poate suda în prietenii de lungă durată.

Această ediție este una jubiliară, împlinindu-se 10 ani de la debutul  concursului de pledoarii, a cărui primă ediție a avut loc în anul 2000. Acesta s-a bucurat în timp de o evoluție fără echivoc în ceea ce privește interesul studenților, apogeul notorietății fiind atins în ediția de anul trecut, când au dat curs invitației noastre un număr de 17 echipe, din 10 centre universitare din următoarele orașe: București, Cluj, Iași, Timișoara, Sibiu, Tîrgu-Mureș, Alba Iulia, Suceava, Pitești, precum și din Chișinău.

Vă reamintim:

Competiția se va desfășura în intervalul 14 – 16 martie 2014, la sediul Facultății de Științe Economice, Juridice și Administrative, din cadrul Universității ”Petru Maior”, din Târgu-Mureș, rundele preliminare de pledoarii având loc Sâmbătă, 15.03.2014, iar finala Duminică, 16.03.2014.
Înscrierea se face în perioada 1 noiembrie – 15 decembrie 2013, prin completarea de către echipe a Fişei de înscriere, publicată pe http://iusiuventutis.blogspot.ro și transmiterea acesteia prin e-mail, la adresa fiatjustitia2014@gmail.com. Taxa de înscriere este de 90 lei/echipă, urmând a fi achitată la momentul înscrierii pentru studenţii din Târgu Mureş şi la momentul prezentării în faza orală pentru echipele de la alte universităţi.

Ediția a X-a a Concursului „Fiat Justitia”, dorește să reunească un număr cât mai mare de studenți pasionați de domeniul dreptului și cu precădere cel al drepturilor omului, sperând ca și această ediție să se bucure de succesul deja consacrat. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu