27 septembrie 2010

"Ius Iuventutis" la "Late Summer Seminar on Climate Change"

Între 30 august şi 5 septembrie 2010 o parte dintre membrii cercului "IUS IUVENTUTIS" au participal la seminarul dedicat problemei schimbării climatice. Evenimentul a fost organizat de asociaţia "BISMUN" (asociaţie cunoscută in prezent graţie proiectului de simulare ONU) cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe, a Universităţii din Bucureşti şi a Facultăţii de Drept.


Studenţii au avut ocazia să observe evoluţia schimbărilor climatice din perspectiva relaţiilor şi dreptului internaţional, ajungând să cunoască şi să înţeleagă mecanismele implicate în cel mai mare proces de negociere de până acum, şi anume cel al acordului post-Kyoto. „Pot să afirm că acest eveniment a reprezentat pentru noi un bun instrument de conştientizare asupra problemelor existente la nivel mondial. Totodată seminarul a fost o ocazie de a cunoaşte alţi studenţi interesaţi de dreptul internaţional public, în special de dreptul mediului”- declară Pál Norbert, unul dintre participanţi.


Seminarul a fost interactiv, participanţii putând adresa întrebări speaker-ilor în orice moment. Printre lectori se numărau specialişti din domeniul protecţiei mediului, profesori universitari, precum şi diplomaţi din cadrul Ministerului Afacerilor Externe. A fost un eveniment de calitate, util şi bine organizat, şi cu siguranţă membrii cercului vor participa şi pe viitor la astfel de evenimente.

Un comentariu: