Treceți la conținutul principal

Fiat Justitia 2012

Dragi profesori şi studenţi, ne face deosebita plăcere să vă anunţăm că şi în anul acesta se va organiza concursul de pledoarii de drepturile omului Fiat Justitia.Programul de desfăşurare al concursului este următorul:

1) Înscrierea echipelor: 1-29 februarie 2012
2) Anunţarea calităţii procesuale a echipelor şi publicarea cazului: 1 martie 2012
3) Elaborarea memoriilor: 2 martie – 8 aprilie 2012
a) Întrebarile echipelor cu privire la caz: 5-10 martie 2012
b) Publicarea clarificărilor: 15 martie 2012
4) Predarea memoriilor: 9 aprilie 2012
5) Pregatirea pledoariilor: 10 aprilie – 4 mai 2012
6) Faza preliminară: 5 mai 2012
7) Marea finală: 6 mai 2012

Înscrierile se pot face la secretariatul departamentului de Discipline Juridice si Administrative, sala C33 din cadrul Universităţii Petru Maior şi prin e-mail la iusiuventutis2008@yahoo.com .

Dacă doriţi să vă înscrieţi prin e-mail vă rugăm să specificaţi următoarele date:
 • Numele echipei
 • Persoana de contact: nume, prenume, telefon, adresa de e-mail
 • Membrii echipei: numele, prenumele, anul de studiu şi instituţia de învăţământ
 • Coordonator: nume, prenume, funcţia

Echipele trebuie să fie formate din 3 sau 2 persoane (2 pledanţi şi un consilier). Concursul are două faze, faza scrisă (elaborarea memoriilor potrivit calităţii procesuale) şi faza orală (susţinerea pledoariilor, 5-6 mai 2012).

Taxa de înscriere este de 50 RON.

Câştigatorilor li se vor acorda şi premii! :)Vă aşteptăm cu mult drag!

Comentarii

 1. Nu am decat cuvinte de lauda pentru faptul ca organizati o noua editie a concursului

  RăspundețiȘtergere
 2. Felicitari si multa multa bafta!!! Sunt tare bucuroasa sa vad ca aceasta frumoasa traditie continua...Fiat Justitia, Pereat Mundus!!!

  RăspundețiȘtergere
 3. Cred ca este concursul studentilor cu cel mai mare impact, tinand cont ca este un concurs national in primul rand! Am vazut de mai multi ani ca au participat echipe prestigioase, de la Bucuresti, Cluj, Alba Iulia si de la multe alte universitati, toti fiind animati de dorinta de a se pregati! Bravo lor si organizatorilor! Sper ca si in acest an sa demonstreze ca studentii construiesc incet o patrie frumoasa, in care simt si competitia dar si colegialitatea!
  Mult succes! Astept sa va vad la concurs!
  Dahij!

  RăspundețiȘtergere
 4. Felicitari!
  Abia astept sa va vad!

  L.

  RăspundețiȘtergere
 5. Foarte frumos!
  Pe 6 mai mă prezint la marea finală :)
  A.

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Note de şedinţă, prescurtări scrise şi concluzii scrise

O problemă procedurală destul de importantă, dar de multe ori tratată superficial sau chiar ignorată este reprezentată de „concluziile scrise.” Atât în materie civilă cât şi penală, dezbaterea cauzei implică uneori şi formularea şi depunerea unor concluzii scrise. Dreptul procesual civil cunoaşte însă o sintagmă specifică în această materie, şi anume „prescurtările scrise”. În cadrul procedurii penale există de asemenea „note privind desfăşurarea şedinţei de judecată”; acestea neavând legătură cu concluziile amintite anterior. Un punct de plecare al analizei deosebirilor semnificative şi substanţiale între sintagmele care fac obiectul acestui articol îl constituie articolul 146 C. proc. civ., articol potrivit căruia: Părţile vor putea fi îndatorate, după închiderea dezbaterilor, sa depună concluzii scrise sau prescurtări scrise, semnate de ele, a susţinerilor lor verbale. Părţile vor putea depune concluzii sau prescurtările chiar fără sa fie obligate. Ele vor fi înregistrate. şi articol…

Argumentarea lui Dahij în cauza Zelxa şi Asociaţia Spirituală a Cavalerilor Vechiului Agathirs vs. Agatis

Documentul poate fi descărcat de aici în format pdf
DESCRIEREA GENERALĂ A STATULUI AGATIS1. Statul Agatis a devenit un stat independent în anul 1975 sub denumirea de „Republica Federală Agatis”, situată pe un teritoriu asupra căruia de-a lungul istoriei şi-au exercitat suveranitatea diferite entităţi ale dreptului internaţional public. Astfel, în perioada medievală, populaţia situată pe teritoriului actualului stat Agatis, era organizată în cadrul cunoscutei Împărăţii a Agathirsului, aceasta fiind perioada de înflorire a statului. Cu toate acestea, în secolele XV-XVII, Împărăţia este supusă unui val masiv de migraţii ale unor popoare nomade venite dinspre estul continentului. În cele din urmă, slăbită economic şi militar, Împărăţia Agathirsului devine un stat cu o poziţie politică precară, nesustenabil etatic, într-o regiune supusă unor variate ameninţări. În acest context, fără a fi foarte clar firul istoric al evenimentelor, este cunoscut cert doar că în anul 1669 Regatul Anarcsis, u…

RAMANAUSKAS ÎMPOTRIVA LITUANIEI, CEREREA NR. 74420/01, HOT. DIN 05.02.2008 - AGENT PROVOCATOR - PROCES ECHITABIL

Domnul Kestas Ramanauskas cetăţean Letonia, născut in 1966 in Kaišiadorys.


ÎN FAPT

Kestas a fost abordat de AZ în vederea achitării lui VS contra sumei de 3000 dolari americani.
Prima dată Kestas a refuzat însă după ce AZ a reiterat oferta de câteva ori, Kestas a acceptat.
Guvernul a susţinut că VS şi AZ au negociat mita cu Domnul Kestas din proprie iniţiativă şi înainte de a anunţa autorităţile.
AZ era ofiţer în cadrul Ministerului de Interne într-o unitate specializată pe anticorupţie (STT) a procedat la informarea superiorilor săi în legătură cu faptul ca Domnul Kestas a acceptat mita.
La 26 Ianuarie 1999 STT a introdus o cerere în faţa adjunctului procurorului general în vederea aprobării unui model de conduită penală simulate. Cererea a fost aprobata la 26 Ianuarie 1999 şi justificată în baza informaţiilor operaţionale adunate de STT. Documentul a fost semnat de adjunctul procurorului general la 27 Ianuarie 1999, aceasta constituind forma finală a documentului.
La data de 11 Februarie 1…