Treceți la conținutul principal

Fiat Justitia 2012

Dragi profesori şi studenţi, ne face deosebita plăcere să vă anunţăm că şi în anul acesta se va organiza concursul de pledoarii de drepturile omului Fiat Justitia.



Programul de desfăşurare al concursului este următorul:

1) Înscrierea echipelor: 1-29 februarie 2012
2) Anunţarea calităţii procesuale a echipelor şi publicarea cazului: 1 martie 2012
3) Elaborarea memoriilor: 2 martie – 8 aprilie 2012
a) Întrebarile echipelor cu privire la caz: 5-10 martie 2012
b) Publicarea clarificărilor: 15 martie 2012
4) Predarea memoriilor: 9 aprilie 2012
5) Pregatirea pledoariilor: 10 aprilie – 4 mai 2012
6) Faza preliminară: 5 mai 2012
7) Marea finală: 6 mai 2012

Înscrierile se pot face la secretariatul departamentului de Discipline Juridice si Administrative, sala C33 din cadrul Universităţii Petru Maior şi prin e-mail la iusiuventutis2008@yahoo.com .

Dacă doriţi să vă înscrieţi prin e-mail vă rugăm să specificaţi următoarele date:
  • Numele echipei
  • Persoana de contact: nume, prenume, telefon, adresa de e-mail
  • Membrii echipei: numele, prenumele, anul de studiu şi instituţia de învăţământ
  • Coordonator: nume, prenume, funcţia

Echipele trebuie să fie formate din 3 sau 2 persoane (2 pledanţi şi un consilier). Concursul are două faze, faza scrisă (elaborarea memoriilor potrivit calităţii procesuale) şi faza orală (susţinerea pledoariilor, 5-6 mai 2012).

Taxa de înscriere este de 50 RON.

Câştigatorilor li se vor acorda şi premii! :)



Vă aşteptăm cu mult drag!

Comentarii

  1. Nu am decat cuvinte de lauda pentru faptul ca organizati o noua editie a concursului

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari si multa multa bafta!!! Sunt tare bucuroasa sa vad ca aceasta frumoasa traditie continua...Fiat Justitia, Pereat Mundus!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca este concursul studentilor cu cel mai mare impact, tinand cont ca este un concurs national in primul rand! Am vazut de mai multi ani ca au participat echipe prestigioase, de la Bucuresti, Cluj, Alba Iulia si de la multe alte universitati, toti fiind animati de dorinta de a se pregati! Bravo lor si organizatorilor! Sper ca si in acest an sa demonstreze ca studentii construiesc incet o patrie frumoasa, in care simt si competitia dar si colegialitatea!
    Mult succes! Astept sa va vad la concurs!
    Dahij!

    RăspundețiȘtergere
  4. Felicitari!
    Abia astept sa va vad!

    L.

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte frumos!
    Pe 6 mai mă prezint la marea finală :)
    A.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Note de şedinţă, prescurtări scrise şi concluzii scrise

O problemă procedurală destul de importantă, dar de multe ori tratată superficial sau chiar ignorată este reprezentată de „concluziile scrise.” Atât în materie civilă cât şi penală, dezbaterea cauzei implică uneori şi formularea şi depunerea unor concluzii scrise. Dreptul procesual civil cunoaşte însă o sintagmă specifică în această materie, şi anume „prescurtările scrise”. În cadrul procedurii penale există de asemenea „note privind desfăşurarea şedinţei de judecată”; acestea neavând legătură cu concluziile amintite anterior. Un punct de plecare al analizei deosebirilor semnificative şi substanţiale între sintagmele care fac obiectul acestui articol îl constituie articolul 146 C. proc. civ., articol potrivit căruia: Părţile vor putea fi îndatorate, după închiderea dezbaterilor, sa depună concluzii scrise sau prescurtări scrise, semnate de ele, a susţinerilor lor verbale. Părţile vor putea depune concluzii sau prescurtările chiar fără sa fie obligate. Ele vor fi înregistrate.

VÂNZAREA CU PACT DE RĂSCUMPĂRARE

Pactul de răscumpărare este un contract accesoriu consemnat în acelaşi înscris sau într-un înscris separat, considerat însa de părţi ca făcând parte integranta din înscrisul principal, prin care vânzătorul îşi rezervă dreptul de a redobândi bunul vândut, într-un anumit termen, restituind cumpărătorului preţul plătit şi cheltuielile ocazionate [1] . Vânzarea cu pact de răscumpărare era cunoscută şi în dreptul roman. În acea perioadă, pactul de răscumpărare dădea naştere numai unui drept de creanţă în favoarea vânzătorului, în baza căruia cumpărătorul era obligat ca, la termenul stabilit, să revândă bunul cumpărat. Deci, prin tradiţiunea bunului – mancipatio in iure cessio , cumpărătorul devenea proprietar asupra bunului, dar şi debitor al obligaţiei de a revinde bunul respectiv, la termen, vânzătorului. V ânzarea cu pact de răscumpărare era concepută în termenii juridici corespunzători pentru două contracte distincte, întrucât în acea perioadă era negată cvasiunanim posibilitatea tr

Tinerii cercetători-studenți voluntari la Centrul de Protecția a Datelor din cadrul UMFST ”G.E.Palade”, participanți la Conferința internațională OCTOPUS 2023(13-15 decembrie 2023, București)(I)

La data de 13 decembrie 2023 am participat cu o delegație de 3 studenți(Giulia Veciunca, Alexandra Deteșan și Eduard Moldovan), de la specializarea drept, la cea mai importantă conferință internațională organizată de Consiliul Europei, la București, sub auspiciile Convenției privind criminalitatea informatică( Convention on Cybercrime – ETS 185). Conferința se desfășoară în frumoasele săli ale Palatului Parlamentului din București, reunind participanți de pe toate continentele lumii. Sunt numeroase aspecte care s-au discutat, astfel că în această „scurtă scriere”, doar am să punctez câteva chestiuni pe care le-am considerat mai aparte ori mai profunde. Este extrem de important pentru început de știut că, dincolo de importanța Convenției de la Budapesta și a Protocoalelor adiționale, în ceea ce privește combaterea criminalității de zi cu zi, precum pornografia infantilă și multe alte infracțiuni, orientarea strategică principală la momentul de față este către dovedirea infracțiuni