Treceți la conținutul principal

Acţiuni de mediu


Azi, studenţii din anul 2, grupa 2, specializarea drept de la UPM au făcut curăţenie în jurul scărilor care urcă spre clădirea Facultăţii de Ştiinţe Economice, Juridice şi Administrative. Astfel, 10 studenţi (8 fete şi 2 băieţi) şi (numai) un cadru didactic, în aproximativ 10 minute au umplut 20 de saci de 60 de litri, însemnând astfel 1200 de litri de gunoi. Gunoiul strâns cuprinde în principal PET-uri de bere şi răcoritoare, bucaţi de plastic, folie, cutii de bere şi de enegizante (se pare că energizantul nu a avut nici un efect, deoarece consumatorul nu a mai avut puterea de a duce cutia până la primul coş). Pe de altă parte, remarcăm lipsa coşurilor de gunoi în zona scărilot.

P.S. proprietarii de bună - credinţă a celor 7 cutii de lipici (în conştiinţa publică "brenadex") sunt rugaţi să ne scrie la adresa iusiuventutis2008@yahoo.com, să prezinte acte doveditoare şi noi promitem că le restituim sticluţele şi pungile găsite ascunse în zona scărilor. Însă, avem rugămintea că după ce consumă materialul să nu arunce scicluţele şi pungile folosite. Mulţumim pentru înţelegere!


Comentarii

  1. mare paguba s-a facut cu brenadex-ul... va fi o noapte grea pentru cineva

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut initiativa studentilor si a cadrului didactic.
    Doresc sa imi exprim totodata sincerele pareri de rau viazi de cei care au pierdut sticlele cu respectiva substanta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce frumos... felicitari celor implicati si sorry ca nu am putut fi prezenta...

    P.S. Daca as fi in toane mai glumete as remarca faptul ca s-au adunat destul de multe gunoaie pe langa universitate. Dar nu sunt deci nu voi spune asa ceva :)

    RăspundețiȘtergere
  4. O actiune intr-adevar remarcabila in contextul academic de la Universitate!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ex proprii sensibus24 aprilie 2009 la 22:35

    Pentru cultura voastră generală, lipiciului i se zice „prenadez”.
    Apoi țin să spun că e trist că doar inițiativele astea vă sunt comentate pe blog. Vă sugerez să ridicați anumite probleme cu referire la deciziile pe care le publicați sau pe care le traduceți; poate așa veți stârni interesul.
    Oricum, inițiativa de ecologizare e admirabilă ...mai ales în contextul academic de la Universitate =)) [asta m-a omorât]
    Sănătate!

    RăspundețiȘtergere
  6. Acum imi dau seama ce ii deosebeste pe cei care scriu pe acest blog si se implica in toate actiunile (de orice fel)ale cercului....de ceilalti....faptul că ştiu să strângă "prenadezul" si toata mizeria pentru a face curateni şi, mai mult, să respecte munca celorlalţi.
    Si astfel imi pun intrebarea: ce e mai important: să ştii cum i se spune acelui lipici sau să încerci să faci cu adevărat ceva?
    Poate dacă acei studenti nu aveau iniţiativă acel lipici rămânea tot acolo indiferent că i se spune "prenadez" sau "prenadex".

    RăspundețiȘtergere
  7. Asa este, varianta "prenadez" este cea corecta, ne cerem scuze si promitem ca vom incerca sa fim mai atenti in ceea ce priveste exprimarea. Dar este de observat ca textul contine sintagma "în conştiinţa publică", adica s-a preferat folosirea denumirii cunoscute si de catre presupusii proprietari ai lipiciului. Cu referire la numarul de comentarii se poate spune ca nu s-a incercat niciodata o mediatizare excesiva, cunoscandu-se faptul ca blogul de fata este unul de nisa. Comentariile sunt in majoritatea lor postate de catre membri ai Cercului si de catre apropiati ai acestora.
    In acest context, ar putea parea lipsit de discretie si oarecum pretentios ca discutiile juridice sa se desfasoare pe un domeniu virtual deschis publicului larg. Astfel se explica faptul ca genul acesta de articol a beneficiat de mai multe comentarii decat unul cu substrat juridic.
    Retinem insa observatia referitoare la ridicarea anumitor probleme privind deciziile traduse si va multumim pentru aceasta sugestie.


    Cele mai bune urari,
    Membrii Cercului „Ius Iuventutis”

    P.S. Desigur, pentru cultura noastra generala (a tuturor) expresia corecta este „Ex propriis sensibus” si nu cea expusa de catre comentator.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Note de şedinţă, prescurtări scrise şi concluzii scrise

O problemă procedurală destul de importantă, dar de multe ori tratată superficial sau chiar ignorată este reprezentată de „concluziile scrise.” Atât în materie civilă cât şi penală, dezbaterea cauzei implică uneori şi formularea şi depunerea unor concluzii scrise. Dreptul procesual civil cunoaşte însă o sintagmă specifică în această materie, şi anume „prescurtările scrise”. În cadrul procedurii penale există de asemenea „note privind desfăşurarea şedinţei de judecată”; acestea neavând legătură cu concluziile amintite anterior. Un punct de plecare al analizei deosebirilor semnificative şi substanţiale între sintagmele care fac obiectul acestui articol îl constituie articolul 146 C. proc. civ., articol potrivit căruia: Părţile vor putea fi îndatorate, după închiderea dezbaterilor, sa depună concluzii scrise sau prescurtări scrise, semnate de ele, a susţinerilor lor verbale. Părţile vor putea depune concluzii sau prescurtările chiar fără sa fie obligate. Ele vor fi înregistrate. ...

Convenția privind criminalitatea informatică(Budapesta, 2001)

               Convenția de la Budapesta a fost negociată de statele membre ale Consiliului Europei, Canada, USA, Japonia, Africa de Sud, astfel încât are valențele unui tratat să-i spunem „transeuropean”.   În momentul de față sunt 68 de state părți - https://www.coe.int/en/web/conventions/full-list?module=signatures-by-treaty&treatynum=224, care fie au ratificat fie au aderat la această convenție, impactul global fiind extrem de previzibil. La această Convenție, în 2003, în urma cu 20 de ani, s-a adoptat primul Protocol privind rasismul comis prin intermediul sistemelor electronice. În 2022, a fost adoptat și supus spre ratificare cel de-Al doilea Protocol adițional la Convenția privind criminalitatea informatică referitor la cooperarea consolidată și la divulgarea probelor electronice. Convenția de la Budapesta stipulează accesul și exprimarea liberă în mediul online, dar în același timp impune anumite reguli, aplicabile în cazu...

Dezbaterea Centrului de Studii de Drept European: Protecția datelor și Registrul automatizat privind infractorii sexuali

La data de 28 septembrie 2023, studenții UMFST ”GE Palade”, din cadrul cercului studențesc Lex Criminis (Giulia Veciunca, Alexandra Deteșan, Ana Moise și Eduard Moldovan) au participat la dezbaterea ”Neconformitatea unor prelevări de probe ADN cu principiile dreptului Uniunii Europene” . Evenimentul sa desfășurat la sediul Institutului de Cercetări Juridice ”Acad. Andrei Rădulescu” al Academiei Române. Organizatorul principal al activității științifice a fost prof. univ. dr. Mihail-Daniel Șandru, iar keynote speakerii au fost conf. univ. dr. Nicolae Ploeșteanu și av. Emanuel Drăgan.   Din notițele studenților participanți se rețin cele ce urmează. Profesorul Mihai Șandru a evidențiat următoarele: - principiile dreptului Uniunii Europene nu sunt enumerate explicit în actele juridice europene, iar tratatele UE trebuie corelate cu jurisprudența pentru a fi corect aplicate; - intervenția CJUE pentru dezvoltarea principiilor din diferite domenii este o substanțială, iar acestea ...