Treceți la conținutul principal

Acţiuni de mediu


Azi, studenţii din anul 2, grupa 2, specializarea drept de la UPM au făcut curăţenie în jurul scărilor care urcă spre clădirea Facultăţii de Ştiinţe Economice, Juridice şi Administrative. Astfel, 10 studenţi (8 fete şi 2 băieţi) şi (numai) un cadru didactic, în aproximativ 10 minute au umplut 20 de saci de 60 de litri, însemnând astfel 1200 de litri de gunoi. Gunoiul strâns cuprinde în principal PET-uri de bere şi răcoritoare, bucaţi de plastic, folie, cutii de bere şi de enegizante (se pare că energizantul nu a avut nici un efect, deoarece consumatorul nu a mai avut puterea de a duce cutia până la primul coş). Pe de altă parte, remarcăm lipsa coşurilor de gunoi în zona scărilot.

P.S. proprietarii de bună - credinţă a celor 7 cutii de lipici (în conştiinţa publică "brenadex") sunt rugaţi să ne scrie la adresa iusiuventutis2008@yahoo.com, să prezinte acte doveditoare şi noi promitem că le restituim sticluţele şi pungile găsite ascunse în zona scărilor. Însă, avem rugămintea că după ce consumă materialul să nu arunce scicluţele şi pungile folosite. Mulţumim pentru înţelegere!


Comentarii

 1. mare paguba s-a facut cu brenadex-ul... va fi o noapte grea pentru cineva

  RăspundețiȘtergere
 2. Salut initiativa studentilor si a cadrului didactic.
  Doresc sa imi exprim totodata sincerele pareri de rau viazi de cei care au pierdut sticlele cu respectiva substanta.

  RăspundețiȘtergere
 3. Ce frumos... felicitari celor implicati si sorry ca nu am putut fi prezenta...

  P.S. Daca as fi in toane mai glumete as remarca faptul ca s-au adunat destul de multe gunoaie pe langa universitate. Dar nu sunt deci nu voi spune asa ceva :)

  RăspundețiȘtergere
 4. O actiune intr-adevar remarcabila in contextul academic de la Universitate!

  RăspundețiȘtergere
 5. Ex proprii sensibus24 aprilie 2009, 22:35

  Pentru cultura voastră generală, lipiciului i se zice „prenadez”.
  Apoi țin să spun că e trist că doar inițiativele astea vă sunt comentate pe blog. Vă sugerez să ridicați anumite probleme cu referire la deciziile pe care le publicați sau pe care le traduceți; poate așa veți stârni interesul.
  Oricum, inițiativa de ecologizare e admirabilă ...mai ales în contextul academic de la Universitate =)) [asta m-a omorât]
  Sănătate!

  RăspundețiȘtergere
 6. Acum imi dau seama ce ii deosebeste pe cei care scriu pe acest blog si se implica in toate actiunile (de orice fel)ale cercului....de ceilalti....faptul că ştiu să strângă "prenadezul" si toata mizeria pentru a face curateni şi, mai mult, să respecte munca celorlalţi.
  Si astfel imi pun intrebarea: ce e mai important: să ştii cum i se spune acelui lipici sau să încerci să faci cu adevărat ceva?
  Poate dacă acei studenti nu aveau iniţiativă acel lipici rămânea tot acolo indiferent că i se spune "prenadez" sau "prenadex".

  RăspundețiȘtergere
 7. Asa este, varianta "prenadez" este cea corecta, ne cerem scuze si promitem ca vom incerca sa fim mai atenti in ceea ce priveste exprimarea. Dar este de observat ca textul contine sintagma "în conştiinţa publică", adica s-a preferat folosirea denumirii cunoscute si de catre presupusii proprietari ai lipiciului. Cu referire la numarul de comentarii se poate spune ca nu s-a incercat niciodata o mediatizare excesiva, cunoscandu-se faptul ca blogul de fata este unul de nisa. Comentariile sunt in majoritatea lor postate de catre membri ai Cercului si de catre apropiati ai acestora.
  In acest context, ar putea parea lipsit de discretie si oarecum pretentios ca discutiile juridice sa se desfasoare pe un domeniu virtual deschis publicului larg. Astfel se explica faptul ca genul acesta de articol a beneficiat de mai multe comentarii decat unul cu substrat juridic.
  Retinem insa observatia referitoare la ridicarea anumitor probleme privind deciziile traduse si va multumim pentru aceasta sugestie.


  Cele mai bune urari,
  Membrii Cercului „Ius Iuventutis”

  P.S. Desigur, pentru cultura noastra generala (a tuturor) expresia corecta este „Ex propriis sensibus” si nu cea expusa de catre comentator.

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Note de şedinţă, prescurtări scrise şi concluzii scrise

O problemă procedurală destul de importantă, dar de multe ori tratată superficial sau chiar ignorată este reprezentată de „concluziile scrise.” Atât în materie civilă cât şi penală, dezbaterea cauzei implică uneori şi formularea şi depunerea unor concluzii scrise. Dreptul procesual civil cunoaşte însă o sintagmă specifică în această materie, şi anume „prescurtările scrise”. În cadrul procedurii penale există de asemenea „note privind desfăşurarea şedinţei de judecată”; acestea neavând legătură cu concluziile amintite anterior. Un punct de plecare al analizei deosebirilor semnificative şi substanţiale între sintagmele care fac obiectul acestui articol îl constituie articolul 146 C. proc. civ., articol potrivit căruia: Părţile vor putea fi îndatorate, după închiderea dezbaterilor, sa depună concluzii scrise sau prescurtări scrise, semnate de ele, a susţinerilor lor verbale. Părţile vor putea depune concluzii sau prescurtările chiar fără sa fie obligate. Ele vor fi înregistrate. şi articol…

Argumentarea lui Dahij în cauza Zelxa şi Asociaţia Spirituală a Cavalerilor Vechiului Agathirs vs. Agatis

Documentul poate fi descărcat de aici în format pdf
DESCRIEREA GENERALĂ A STATULUI AGATIS1. Statul Agatis a devenit un stat independent în anul 1975 sub denumirea de „Republica Federală Agatis”, situată pe un teritoriu asupra căruia de-a lungul istoriei şi-au exercitat suveranitatea diferite entităţi ale dreptului internaţional public. Astfel, în perioada medievală, populaţia situată pe teritoriului actualului stat Agatis, era organizată în cadrul cunoscutei Împărăţii a Agathirsului, aceasta fiind perioada de înflorire a statului. Cu toate acestea, în secolele XV-XVII, Împărăţia este supusă unui val masiv de migraţii ale unor popoare nomade venite dinspre estul continentului. În cele din urmă, slăbită economic şi militar, Împărăţia Agathirsului devine un stat cu o poziţie politică precară, nesustenabil etatic, într-o regiune supusă unor variate ameninţări. În acest context, fără a fi foarte clar firul istoric al evenimentelor, este cunoscut cert doar că în anul 1669 Regatul Anarcsis, u…

RAMANAUSKAS ÎMPOTRIVA LITUANIEI, CEREREA NR. 74420/01, HOT. DIN 05.02.2008 - AGENT PROVOCATOR - PROCES ECHITABIL

Domnul Kestas Ramanauskas cetăţean Letonia, născut in 1966 in Kaišiadorys.


ÎN FAPT

Kestas a fost abordat de AZ în vederea achitării lui VS contra sumei de 3000 dolari americani.
Prima dată Kestas a refuzat însă după ce AZ a reiterat oferta de câteva ori, Kestas a acceptat.
Guvernul a susţinut că VS şi AZ au negociat mita cu Domnul Kestas din proprie iniţiativă şi înainte de a anunţa autorităţile.
AZ era ofiţer în cadrul Ministerului de Interne într-o unitate specializată pe anticorupţie (STT) a procedat la informarea superiorilor săi în legătură cu faptul ca Domnul Kestas a acceptat mita.
La 26 Ianuarie 1999 STT a introdus o cerere în faţa adjunctului procurorului general în vederea aprobării unui model de conduită penală simulate. Cererea a fost aprobata la 26 Ianuarie 1999 şi justificată în baza informaţiilor operaţionale adunate de STT. Documentul a fost semnat de adjunctul procurorului general la 27 Ianuarie 1999, aceasta constituind forma finală a documentului.
La data de 11 Februarie 1…