8 aprilie 2009

Acţiuni de mediu


Azi, studenţii din anul 2, grupa 2, specializarea drept de la UPM au făcut curăţenie în jurul scărilor care urcă spre clădirea Facultăţii de Ştiinţe Economice, Juridice şi Administrative. Astfel, 10 studenţi (8 fete şi 2 băieţi) şi (numai) un cadru didactic, în aproximativ 10 minute au umplut 20 de saci de 60 de litri, însemnând astfel 1200 de litri de gunoi. Gunoiul strâns cuprinde în principal PET-uri de bere şi răcoritoare, bucaţi de plastic, folie, cutii de bere şi de enegizante (se pare că energizantul nu a avut nici un efect, deoarece consumatorul nu a mai avut puterea de a duce cutia până la primul coş). Pe de altă parte, remarcăm lipsa coşurilor de gunoi în zona scărilot.

P.S. proprietarii de bună - credinţă a celor 7 cutii de lipici (în conştiinţa publică "brenadex") sunt rugaţi să ne scrie la adresa iusiuventutis2008@yahoo.com, să prezinte acte doveditoare şi noi promitem că le restituim sticluţele şi pungile găsite ascunse în zona scărilor. Însă, avem rugămintea că după ce consumă materialul să nu arunce scicluţele şi pungile folosite. Mulţumim pentru înţelegere!


7 comentarii:

 1. mare paguba s-a facut cu brenadex-ul... va fi o noapte grea pentru cineva

  RăspundețiȘtergere
 2. Salut initiativa studentilor si a cadrului didactic.
  Doresc sa imi exprim totodata sincerele pareri de rau viazi de cei care au pierdut sticlele cu respectiva substanta.

  RăspundețiȘtergere
 3. Ce frumos... felicitari celor implicati si sorry ca nu am putut fi prezenta...

  P.S. Daca as fi in toane mai glumete as remarca faptul ca s-au adunat destul de multe gunoaie pe langa universitate. Dar nu sunt deci nu voi spune asa ceva :)

  RăspundețiȘtergere
 4. O actiune intr-adevar remarcabila in contextul academic de la Universitate!

  RăspundețiȘtergere
 5. Ex proprii sensibus24 aprilie 2009, 22:35

  Pentru cultura voastră generală, lipiciului i se zice „prenadez”.
  Apoi țin să spun că e trist că doar inițiativele astea vă sunt comentate pe blog. Vă sugerez să ridicați anumite probleme cu referire la deciziile pe care le publicați sau pe care le traduceți; poate așa veți stârni interesul.
  Oricum, inițiativa de ecologizare e admirabilă ...mai ales în contextul academic de la Universitate =)) [asta m-a omorât]
  Sănătate!

  RăspundețiȘtergere
 6. Acum imi dau seama ce ii deosebeste pe cei care scriu pe acest blog si se implica in toate actiunile (de orice fel)ale cercului....de ceilalti....faptul că ştiu să strângă "prenadezul" si toata mizeria pentru a face curateni şi, mai mult, să respecte munca celorlalţi.
  Si astfel imi pun intrebarea: ce e mai important: să ştii cum i se spune acelui lipici sau să încerci să faci cu adevărat ceva?
  Poate dacă acei studenti nu aveau iniţiativă acel lipici rămânea tot acolo indiferent că i se spune "prenadez" sau "prenadex".

  RăspundețiȘtergere
 7. Asa este, varianta "prenadez" este cea corecta, ne cerem scuze si promitem ca vom incerca sa fim mai atenti in ceea ce priveste exprimarea. Dar este de observat ca textul contine sintagma "în conştiinţa publică", adica s-a preferat folosirea denumirii cunoscute si de catre presupusii proprietari ai lipiciului. Cu referire la numarul de comentarii se poate spune ca nu s-a incercat niciodata o mediatizare excesiva, cunoscandu-se faptul ca blogul de fata este unul de nisa. Comentariile sunt in majoritatea lor postate de catre membri ai Cercului si de catre apropiati ai acestora.
  In acest context, ar putea parea lipsit de discretie si oarecum pretentios ca discutiile juridice sa se desfasoare pe un domeniu virtual deschis publicului larg. Astfel se explica faptul ca genul acesta de articol a beneficiat de mai multe comentarii decat unul cu substrat juridic.
  Retinem insa observatia referitoare la ridicarea anumitor probleme privind deciziile traduse si va multumim pentru aceasta sugestie.


  Cele mai bune urari,
  Membrii Cercului „Ius Iuventutis”

  P.S. Desigur, pentru cultura noastra generala (a tuturor) expresia corecta este „Ex propriis sensibus” si nu cea expusa de catre comentator.

  RăspundețiȘtergere