Treceți la conținutul principal

The fellowship of the blog

Şi astăzi – după ce a făcut o tură în jurul Soarelui – pământul nostru bătrân a ajuns iarăşi acolo unde era când într-o bună zi în reţeaua blogger s-a înregistrat iusiuventus.blogspot.com. În traducere acest lucru înseamnă că blogul are un an.

În acest an blogul a reprezentat câmpul de joacă a unui mic grup de oameni care cu o oarecare regularitate a postat articole, rezumate ale hotărârilor CEDO şi CJCE, a tradus hotărârea CIJ privind delimitarea platoului continental în Marea Neagră, a numărat cauzele României la CEDO pentru anul 2008, a organizat Ediţia a VI-a a concursului de pledoarii pe tema drepturilor omului Fiat Justitia şi a făcut multe altele. Acest grup de oameni se numeşte Cercul juridic Ius Iuventutis, habitatul lor natural fiind Universitatea „Petru Maior”, (mai ales biblioteca).

Membri grupului cred cu tărie în libertăţile protejate de art. 9, 10 şi 11 din Convenţia europeană şi sunt încă încrezători că demersurile lor au menirea de a transforma lumea în care trăiesc în una mai bună. Ei au intrat în lumea virtuală prin intermediul blogului care a devenit astfel un motiv de unitate şi de perfecţionare pentru ei.

Blogul a trecut testul primului an. Iar membri Cercului trebuie să fie conştienţi că au obligaţia de a o duce mai departe.

La Mulţi Ani http://iusiuventutis.blogspot.com !

Comentarii

 1. And so The fellowship of the blog (of the iusiuventutis blog) was created. La multi ani si la cat mai multe postari!

  RăspundețiȘtergere
 2. Cel mai bun blog! :) Ar merita o petrecere surpriza.

  RăspundețiȘtergere
 3. La multi ani cu sanatate, sa ne dea blogul tot ce dorim - cauze CEDO, articole multe - la multi megabytes sa-l marim!

  RăspundețiȘtergere
 4. Ce multe lucruri s-au schimbat de atunci. As mai vrea sa fie o data 23 aprilie 2008.
  Dar blogul a fost unul dintre lucrurile bune.
  La multi ani!

  L.

  RăspundețiȘtergere
 5. La multi ani din partea celui mai nou membru al Cercului. Abia astept sa preiau functia de presedinte pe cale ereditara.
  I.B si A.B

  RăspundețiȘtergere
 6. Felicitari pentru ce ati realizat pana acum. Keep up the good work!
  Ionut Militaru

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Note de şedinţă, prescurtări scrise şi concluzii scrise

O problemă procedurală destul de importantă, dar de multe ori tratată superficial sau chiar ignorată este reprezentată de „concluziile scrise.” Atât în materie civilă cât şi penală, dezbaterea cauzei implică uneori şi formularea şi depunerea unor concluzii scrise. Dreptul procesual civil cunoaşte însă o sintagmă specifică în această materie, şi anume „prescurtările scrise”. În cadrul procedurii penale există de asemenea „note privind desfăşurarea şedinţei de judecată”; acestea neavând legătură cu concluziile amintite anterior. Un punct de plecare al analizei deosebirilor semnificative şi substanţiale între sintagmele care fac obiectul acestui articol îl constituie articolul 146 C. proc. civ., articol potrivit căruia: Părţile vor putea fi îndatorate, după închiderea dezbaterilor, sa depună concluzii scrise sau prescurtări scrise, semnate de ele, a susţinerilor lor verbale. Părţile vor putea depune concluzii sau prescurtările chiar fără sa fie obligate. Ele vor fi înregistrate. şi articol…

Argumentarea lui Dahij în cauza Zelxa şi Asociaţia Spirituală a Cavalerilor Vechiului Agathirs vs. Agatis

Documentul poate fi descărcat de aici în format pdf
DESCRIEREA GENERALĂ A STATULUI AGATIS1. Statul Agatis a devenit un stat independent în anul 1975 sub denumirea de „Republica Federală Agatis”, situată pe un teritoriu asupra căruia de-a lungul istoriei şi-au exercitat suveranitatea diferite entităţi ale dreptului internaţional public. Astfel, în perioada medievală, populaţia situată pe teritoriului actualului stat Agatis, era organizată în cadrul cunoscutei Împărăţii a Agathirsului, aceasta fiind perioada de înflorire a statului. Cu toate acestea, în secolele XV-XVII, Împărăţia este supusă unui val masiv de migraţii ale unor popoare nomade venite dinspre estul continentului. În cele din urmă, slăbită economic şi militar, Împărăţia Agathirsului devine un stat cu o poziţie politică precară, nesustenabil etatic, într-o regiune supusă unor variate ameninţări. În acest context, fără a fi foarte clar firul istoric al evenimentelor, este cunoscut cert doar că în anul 1669 Regatul Anarcsis, u…

RAMANAUSKAS ÎMPOTRIVA LITUANIEI, CEREREA NR. 74420/01, HOT. DIN 05.02.2008 - AGENT PROVOCATOR - PROCES ECHITABIL

Domnul Kestas Ramanauskas cetăţean Letonia, născut in 1966 in Kaišiadorys.


ÎN FAPT

Kestas a fost abordat de AZ în vederea achitării lui VS contra sumei de 3000 dolari americani.
Prima dată Kestas a refuzat însă după ce AZ a reiterat oferta de câteva ori, Kestas a acceptat.
Guvernul a susţinut că VS şi AZ au negociat mita cu Domnul Kestas din proprie iniţiativă şi înainte de a anunţa autorităţile.
AZ era ofiţer în cadrul Ministerului de Interne într-o unitate specializată pe anticorupţie (STT) a procedat la informarea superiorilor săi în legătură cu faptul ca Domnul Kestas a acceptat mita.
La 26 Ianuarie 1999 STT a introdus o cerere în faţa adjunctului procurorului general în vederea aprobării unui model de conduită penală simulate. Cererea a fost aprobata la 26 Ianuarie 1999 şi justificată în baza informaţiilor operaţionale adunate de STT. Documentul a fost semnat de adjunctul procurorului general la 27 Ianuarie 1999, aceasta constituind forma finală a documentului.
La data de 11 Februarie 1…