23 aprilie 2009

The fellowship of the blog

Şi astăzi – după ce a făcut o tură în jurul Soarelui – pământul nostru bătrân a ajuns iarăşi acolo unde era când într-o bună zi în reţeaua blogger s-a înregistrat iusiuventus.blogspot.com. În traducere acest lucru înseamnă că blogul are un an.

În acest an blogul a reprezentat câmpul de joacă a unui mic grup de oameni care cu o oarecare regularitate a postat articole, rezumate ale hotărârilor CEDO şi CJCE, a tradus hotărârea CIJ privind delimitarea platoului continental în Marea Neagră, a numărat cauzele României la CEDO pentru anul 2008, a organizat Ediţia a VI-a a concursului de pledoarii pe tema drepturilor omului Fiat Justitia şi a făcut multe altele. Acest grup de oameni se numeşte Cercul juridic Ius Iuventutis, habitatul lor natural fiind Universitatea „Petru Maior”, (mai ales biblioteca).

Membri grupului cred cu tărie în libertăţile protejate de art. 9, 10 şi 11 din Convenţia europeană şi sunt încă încrezători că demersurile lor au menirea de a transforma lumea în care trăiesc în una mai bună. Ei au intrat în lumea virtuală prin intermediul blogului care a devenit astfel un motiv de unitate şi de perfecţionare pentru ei.

Blogul a trecut testul primului an. Iar membri Cercului trebuie să fie conştienţi că au obligaţia de a o duce mai departe.

La Mulţi Ani http://iusiuventutis.blogspot.com !

8 comentarii:

 1. And so The fellowship of the blog (of the iusiuventutis blog) was created. La multi ani si la cat mai multe postari!

  RăspundețiȘtergere
 2. Cel mai bun blog! :) Ar merita o petrecere surpriza.

  RăspundețiȘtergere
 3. La multi ani cu sanatate, sa ne dea blogul tot ce dorim - cauze CEDO, articole multe - la multi megabytes sa-l marim!

  RăspundețiȘtergere
 4. Ce multe lucruri s-au schimbat de atunci. As mai vrea sa fie o data 23 aprilie 2008.
  Dar blogul a fost unul dintre lucrurile bune.
  La multi ani!

  L.

  RăspundețiȘtergere
 5. La multi ani din partea celui mai nou membru al Cercului. Abia astept sa preiau functia de presedinte pe cale ereditara.
  I.B si A.B

  RăspundețiȘtergere
 6. Felicitari pentru ce ati realizat pana acum. Keep up the good work!
  Ionut Militaru

  RăspundețiȘtergere