28 septembrie 2008

premiul cel mare: 5000 Euro

Stimaţi studenţi,
Cu ocazia acestui început de an universitar, precum transhumanţa din balada Mioriţa - am citat pe cineva, Cercul de drept Ius Iuventutis devine aproape vizibil şi palpabil.
Acest anunţ îi priveşte îndeosebi pe acei studenţi pe care încă nu-i cunoaştem, dar am vrea să-i cunoaştem.
Pentru acest motiv, trebuie să ştiţi că există două concursuri internaţionale de prestigiu, care presupun participarea unor pledanţi fie la Haga (concursul Telders), fie la Washington (concursul Jessup). Ambele se desfăşoară primăvara, în lunile martie-aprilie. Pentru a participa este nevoie în principiu de cel puţin 4 studenţi care să cunoască bine limba engleză. Date despre concurs găsiţi pe google dacă veţi căuta. Detalii despre pregătirea pentru acest concurs puteţi obţine de la preşedintele Cercului, lectorul Adrian Boantă. Pentru a participa la faza internaţională trebuie să câştigi faza naţională a concursului, ceea ce este foarte greu atât din punct de vedere al nivelului de pregătire de care trebuie să dai dovadă, cât şi datorită faptului că organizatorii sunt şi ei oameni şi, în consecinţă, supuşi greşelilor.
În fine, ceea ce vroiam să vă anunţ este că echipa care se califică la faza internaţională va primi un premiu de 5000 de Euro. Aceasta în ipoteza în care va lupta în finala fazei naţionale şi va câştiga, cu oricare dintre prestigioasele universităţi din ţară, precum Timişoara, Cluj, Iaşi sau Bucureşti.
Ce trebuie să faci pentru început: ia urgent legătura cu preşedintele Cercului şi ţine aproape de el, chiar dacă fuge sau încearcă să te păcălească. El te va îndruma în cele din urmă spre cine trebuie! Însă căutaţi-vă şi găsiţi-vă urgent: echipa! Ar fi util să-ţi exersezi abilităţile în primă fază la concursul local Ius Iuventutis! Orice student poate să ajungă în finală, indiferent că este anul I sau anul IV. Cu cât este într-un an mai avansat cu atât şansele lui sunt mai mici!
Eu vreau să vă dau banii, însă trebuie să ştiţi că cine se va califica chiar îi munceşte pe toţi!
(Dahij)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu